Ασφάλιση Εξοχικής Κατοικίας

Ασφάλιση κατοικίας

Ασφάλιση εξοχικού


 

 

 

 

Η κατοικία είναι ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης αξίας .Ένα περιουσιακό στοιχείο που συμβάλει στην ποιότητα ζωής και παρέχει σε μας και στην οικογένεια μας μια επιπλέον σιγουριά.

 

Τα προγράμματα προστασίας κατοικίας είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν πλήρως κάθε σας ανάγκη, είτε είστε ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής κατοικίας, παρέχοντας σας σύγχρονες, ουσιαστικές καλύψεις με χαμηλό κόστος. Καλύπτουν το κτίριο και το περιεχόμενο για κατοικίες που βρίσκονται στην Ελλάδα και χρησιμεύουν είτε για μόνιμη κατοικία είτε για δευτερεύουσα ή/και εξοχική.

 

Το ασφαλιστήριο κατοικίας καλύπτει απώλεια ή ζημιά στην περιουσία σας εξαιτίας:

 • ΠΥΡΚΑΓΙΑ
 • ΕΞΟΔΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ
 • ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ
 • ΕΥΡΕΙΑ ΕΚΡΗΞΗ (ΦΥΣΙΚΗ – ΧΗΜΙΚΗ)
 • ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ
 • ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ
 • ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
 • ΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΟΧΛΑΓΩΓΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ
 • ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
 • ΠΛΗΜΜΥΡΑ, ΘΥΕΛΛΑ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΧΙΟΝΙ, ΧΑΛΑΖΙ, ΠΑΓΕΤΟΣ
 • ΔΙΑΡΡΗΞΗ Η ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ/Η ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΨΥΞΗΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ
 •  ΚΛΟΠΗ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΚΑΙ ΦΘΟΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΛΟΠΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΗΞΗ
 • ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΛΟΠΗΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΣ
 • ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
 • ΘΡΑΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΘΥΡΩΝ-ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ- ΚΑΘΡΕΠΤΩΝ
 • ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ- ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ
 • ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΥΝΤΡΙΜΜΑΤΩΝ
 • ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ & ΕΚΡΗΞΗΣ
 • ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ/Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΚ ΣΕΙΣΜΟΥ

Κατά συνέπεια η ασφάλεια του σπιτιού θα πρέπει να είναι ένα από τα κύρια μελήματά μας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ασφαλίζουμε υποχρεωτικά την κατοικία μας επειδή αποκτήθηκε με στεγαστικό δάνειο. Η κατηγορία αυτή ονομάζεται ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας.

 

Ασφάλιση ενυπόθηκης κατοικίας

Έχετε πάρει δάνειο για την αγορά σπιτιού και η τράπεζα σας υποχρεώνει να το ασφαλίσετε εκεί που θα σας πουν. Σας γνωρίζουμε πως σε καμία περίπτωση δεν είστε υποχρεωμένοι να το ασφαλίσετε όπου θέλουν. Βάσει σύμβασης δανείου έχετε την υποχρεώσει να έχετε ασφαλισμένο το σπίτι για τις καλύψεις που αναγράφονται στη σύμβαση, αλλά έχετε την απόλυτη ελευθερία να επιλέξετε ασφαλιστική εταιρεία και ασφαλιστικό σύμβουλο που θα είναι κοντά σας και θα μελετάει όλη την ασφαλιστική αγορά για να σας βρει το καλύτερο σε όρους και κόστος ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

 

Μπορείτε να διαβάσετε και να αποθηκεύσετε την εγκύκλιο 462 της Τράπεζας της Ελλάδος σύμφωνα με την οποία κάθε πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να κάνει δεκτό κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας που περιλαμβάνει τις καλύψεις οι οποίες απαιτούνται από τη δανειακή σας σύμβαση ( κλικ εδώ )

Μια τέτοια μεγάλη έρευνα σε όλη την ασφαλιστική αγορά, μας έχει δείξει ότι οι πελάτες μας εξοικονομούν μεγάλα χρηματικά ποσά όταν μεταφέρουν το συμβόλαιο τους από την τράπεζα.

 

Πόσο κοστίζει η ασφάλεια κατοικίας

Το κόστος της ασφάλειας μιας κατοικίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι η περιοχή, η παλαιότητα, ο τύπος του σπιτιού (διαμέρισμα ή μονοκατοικία, κύρια ή εξοχική), το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο ( η αξία του κτιρίου , η αξία του περιεχομένου ), οι ασφαλιζόμενες καλύψεις , αν ασφαλίσετε μόνο το κτίριο η μόνο το περιεχόμενο , η και τα δυο κ.λπ.

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ ) ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΑΣ ΔΩΡΕΑΝ

 

Παράδειγμα

κόστους

Διαμέρισμα κύριας κατοικίας (περιοχή Αττική ) που αγοράστηκε με  ενυπόθηκο στεγαστικό δάνειο,
100 τμ. με αξία κτιρίου 90.000 €
Τα Ετήσια συνολικά ασφάλιστρα είναι 100 € .
Τα συνολικά ετήσια ασφάλιστρα δηλαδή είναι περίπου 1€ για κάθε 1000€ ασφαλιζόμενης αξίας του σπιτιού σας.
Στην τιμή περιλαμβάνετε το πλήρες πακέτο όπως το διαβάσατε ποιο πάνω.

h

Κρατήστε το σπίτι σας για πάντα! 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ :

Να μην έχουν συμβεί ζημιές από καλυπτόμενο κίνδυνο την τελευταία πενταετία.

Διάρρηξη σωληνώσεων Ύδρευσης/Θέρμανσης/Ψύξης/Κλιματισμού, Αποχέτευσης : Το έτος κατασκευής της οικοδομής να είναι της τελευταίας 30ετίας ή σε αντίθετη περίπτωση να έχουν αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου οι αντίστοιχες σωληνώσεις.

Σεισμός : η οικοδομή να είναι αντισεισμικής κατασκευής με νόμιμη άδεια μετά του 1960 χωρίς ζημιές από προγενέστερους σεισμούς.

Για τις εξοχικές κατοικίες η κάλυψη της κλοπής δια ρήξεως θα δίνεται με την προϋπόθεση ότι η κατοικία προστατεύεται με σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο με εταιρία λήψης σημάτων (Security) ή/και την Αστυνομία, και εφόσον ασφαλίζεται η κύρια κατοικία.

Για υπαίθριες εγκαταστάσεις και τα αντικείμενα των υπαίθριων χώρων (εφόσον έχουν δηλωθεί και έχει καταγραφεί η αξία τους) καλύπτονται για πυρκαγιά-κεραυνό, έκρηξη, πυρκαγιά από δάσος, & πτώση αεροσκαφών και αντικειμένων από αυτά.