Προφιλ

Βιογραφικό

asfalistes2_short

 

Δραστηριοποιούμαι στο χώρο των ασφαλίσεων,  από το 1996  συνεργαζόμενος με αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες.
Με  Κρατική πιστοποίηση  της  ιδιότητας  μου  ως  Ασφαλιστικός Σύμβουλος  και  με τις απαιτήσεις της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβόλαιο Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης , κατατεθειμένο στο Υπουργείο Ανάπτυξης, από ενάρξεως των εργασιών.
Με  τη  συνεργασία  και  τη  βοήθεια  σας  το  πελατολόγιο  μου  αριθμεί  σήμερα  πάνω από  900 πελάτες  και  περισσότερα  από 1700  ασφαλιστήρια  συμβόλαια .
Μαζί οργανώνουμε και σχεδιάζουμε τις παραμέτρους για ένα σίγουρο παρόν και ένα καλύτερο μέλλον.

 

Όραμα μου: η συνεργασία μας να αποτελέσει βάση στήριξης των δεδομένων που σήμερα διαμορφώνουν την ποιότητα ζωής σας.

Στόχος   μου  είναι ,  να  προσφέρω  τα  σωστά  προϊόντα ,  που  ταιριάζουν  ακριβώς  στις  ανάγκες  σας ,  και  να  ενδιαφέρομαι  για τα  προβλήματά  σας  οποτεδήποτε  παρουσιάζονται.

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ

 


 

Ορισμός Ασφάλισης

clock

 

Ασφάλιση είναι η ορθή οργάνωση ενός αποτελεσματικού τρόπου αντιμετώπισης αβέβαιης μελλοντικής οικονομικής ανάγκης.

 

Είναι η μεταφορά συγκεντρωμένων, τυχαίων και απρόβλεπτων  κινδύνων  σε ασφαλιστικές εταιρείες έναντι ασφαλίστρων, που  συμφωνούν να αποζημιώσουν τους ασφαλισμένους για τυχαίες ζημιές.

Την έννοια της ασφάλισης την βρίσκουμε με σαφήνεια διατυπωμένη στα πιο αρχαία κείμενα.

 


 

 

logo-orange-black-30

Η ασφάλιση στα πρώτα της στάδια, εμφανίστηκε με την μορφή «αλληλοβοήθειας», μεταξύ ατόμων που εκτελούσαν ένα παρεμφερές είδος εργασίας.

 

  • Στην αρχαία Αίγυπτο, πολλά «εργατικά» ατυχήματα και πολλές ασθένειες τους μάστιζαν έτσι, δημιουργήθηκε το πρώτο «ταμείο αλληλοβοήθειας».
  • Στην αρχαία Ελλάδα, ήταν διαδεδομένη η ασφαλιστική κάλυψη με νόμο του Σόλωνα, τον 6ο π.Χ. αιώνα, ο πρώτος ασφαλιστικός νόμος που καθόριζε την λειτουργία εταιριών που είχαν σαν αντικείμενο την κάλυψη των εξόδων.
  • Στην Κύπρο τον 5ο π.Χ. αιώνα, εμφανίσθηκε το πρώτο νοσοκομειακό πρόγραμμα της ιστορίας.
  • Τον 4ο π.Χ. αιώνα, συναντάμε αναφορά στον θεσμό της ασφάλισης, σε λόγους του Δημοσθένη, «Περί θαλασσίων πιστώσεων.
  • Από τους λεγεωνάριους θεσπίστηκε το πρώτο συνταξιοδοτικό σύστημα της ανθρωπότητας.
  • Το πρώτο ασφαλιστήριο συμβόλαιο θαλάσσιας ασφάλισης εκδόθηκε στην Γένοβα στις 23 Οκτωβρίου του 1347 και αναφέρεται στην κάλυψη του ιστιοφόρου Santa Clara για το ταξίδι από την Γένοβα στην Μαγιόρκα.
  • Η πρώτη ασφαλιστική εταιρία που συστάθηκε με Ελληνικά κεφάλαια, ιδρύθηκε στην Τεργέστη, το 1789, με την επωνυμία «Societa Greca D’ assicurazione»
  • Η πρώτη ασφαλιστική εταιρία που συστάθηκε στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε στην Σύρο το 1828 με την επωνυμία «Ελληνικόν Ασφαλιστικόν Κατάστημα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν μέτοχος κατά 8 %. 

 


Το 1970 ψηφίσθηκε ο σύγχρονος  ασφαλιστικός νόμος της Ελλάδος και αργότερα, με την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκσυγχρονίσθηκε και εναρμονίσθηκε με τους ασφαλιστικούς νόμους των υπολοίπων χωρών.
Σήμερα, η ασφάλιση έχει εξελιχθεί σε επιστήμη. Με την ασφαλιστική μελέτη της οικογένειας ή της επιχείρησης, ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να προσφέρει τέτοια ασφαλιστική κάλυψη που είναι ικανή να αποτρέψει οποιαδήποτε οικονομική ζημιά ή καταστροφή.