Σύνταξη με ιδιωτικό πρόγραμμα

Σύνταξη με Ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, Τι είναι
και
Πως να υπολογίσουμε την Κρατική Σύνταξη

ΣΥΝΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ

 

Σήμερα, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ποιο είναι το ποσόν της Κρατικής Σύνταξης και ότι ο συνδυασμός με Συνταξιοδοτικά Προγράμματα της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να την ενισχύσει έτσι ώστε να είναι σε αξιοπρεπή επίπεδα.

 

Η Κρατική Σύνταξη είναι άθροισμα δυο Συντάξεων

  •  Της Εθνικής Σύνταξης
  •  Της Ανταποδοτικής Σύνταξης

 

Η Εθνική Σύνταξη κατοχυρώνετε με ελάχιστο 15 έτη ασφάλισης

και 67 ετών η 62 ετών μειωμένη .

 

Πίνακας για Εθνική Σύνταξη με συνταξιοδότηση67 ετών Πίνακας για Εθνική Σύνταξη με συνταξιοδότηση62 ετών
15 έτη 345€ 15 έτη 241 €
16 έτη 353€ 16 έτη 246€
17 έτη 360€ 17 έτη 252€
18 έτη 368€ 18 έτη 257€
19 έτη 376€ 19 έτη 263€
20 έτη 384€ 20 έτη 268€
Μετά τα 20 έτη δεν αυξάνεται Η μείωση είναι 30%, -6% για κάθε έτος πριν τα 67

 

Για την Ανταποδοτική Σύνταξη

Υπάρχει συντελεστής ο οποίος διαφοροποιείται από τα έτη ασφάλισης και υπολογίζεται επί του μέσου μηνιαίου εισοδήματος από το 2002 και μετά, μέχρι την αίτηση για συνταξιοδότηση .

Ο συντελεστής είναι 11,55% για 15 έτη ασφάλισης και αυξάνετε περίπου κατά μια μονάδα, με μέγιστο το 44,80% στα 40 έτη ασφάλισης .

Παράδειγμα:

Κάποιος με μέσο μισθό 800€, από το 2002 μέχρι σήμερα και 25 χρόνια ασφάλισης, θα λάβει

Εθνική σύνταξη : 384€ και Ανταποδοτική σύνταξη : 165€.

Συνολικά 549€ στην ηλικία 67 ετών.

Αν επιλέξει να συνταξιοδοτηθεί στα 62 του χρόνια θα πάρει συνολικά 384€.

30% μειωμένη ως πρόωρη συνταξιοδότηση.

Σχεδόν τα μισά χρήματα από τον μισθό του.

 


Για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ο ίδιος τρόπος υπολογισμού, με την διαφορά ότι το συνολικό μέσο εισόδημα τους υπολογίζεται με βάση τις μηνιαίες εισφορές προς το ταμείο. (οι εισφορές είναι το 20% του μηνιαίου εισοδήματος)

Είναι πολύ σημαντικό για όλους να μην υπάρχουν κενά ασφάλισης, διότι μειώνετε πολύ η Ανταποδοτική Σύνταξη.


Για την πλήρη Κρατική Σύνταξη , δηλαδή για να πάρει κάποιος το μέγιστο ποσόν από την Εθνική Σύνταξη και το μέγιστο ποσόν από την Ανταποδοτική Σύνταξη, απαιτούνται 40 έτη συνεχούς ασφάλισης.  Αρκετά δύσκολο και αν κάποιος το καταφέρει η σύνταξη που θα πάρει θα είναι αρκετά χαμηλότερη από τον μισθό που έπαιρνε.

 


 

Η Ιδιωτική Σύνταξη έρχεται να αναπληρώσει χαμένα ασφαλιστικά έτη και να συμπληρώσει την Κρατική Σύνταξη, εξασφαλίζοντας επιπρόσθετη σύνταξη και εφάπαξ.

Παρέχεται από ασφαλιστικές εταιρείες, υπολογίζεται με βάση το ποσόν της Ατομικής μας Αποταμίευσης και δίνει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να επιλέξει πότε θέλει να συνταξιοδοτηθεί και πόσα χρήματα να πάρει σαν σύνταξη η εφάπαξ.

 

Με την ψήφιση των νέων νόμων για την ιδιωτική ασφάλιση, με την δημιουργία του Εγγυητικού Κεφαλαίου που δεν υπήρχε και την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών από την Τράπεζα της Ελλάδος, η ιδιωτική σύνταξη είναι σίγουρη και εγγυημένη.

 

Στόχος είναι να συμπληρώσουμε με ένα ποσοστό τουλάχιστον 20% την κρατική μας σύνταξη αποταμιεύοντας το 5% – 10% του εισοδήματος μας, ανάλογα με την ηλικία έναρξης, σε Ιδιωτική Σύνταξη.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα, τηλ. 2155203811, 6977267222. ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα πάρετε μια δωρεάν μελέτη για την δική σας Ιδιωτική Σύνταξη. (κλικ εδώ)

 

Συχνές ερωτήσεις :

 

Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα φορολογείται;
Η σύνταξη η το εφάπαξ ποσόν που παρέχονται από ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα με εγγυημένο επιτόκιο δεν δηλώνονται στο Ε1, δεν φορολογούνται, δεν συνυπολογίζονται στο φόρο αλληλεγγύης και δεν αποτελούν τεκμήριο.
Τι θα γίνει στην περίπτωση που θα κλείσει η ασφαλιστική εταιρεία;
Σε περίπτωση που η ασφαλιστική εταιρία, με την οποία έχουμε συνάψει το συνταξιοδοτικό μας πρόγραμμα κλείσει , δηλαδή γίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, τότε παρεμβαίνει η τράπεζα της Ελλάδος και το επικουρικό κεφάλαιο ιδιωτικής ασφάλισης ζωής ώστε να συνέχιση το πρόγραμμα με τους ιδίους όρους από άλλη ασφαλιστική εταιρία. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανάδοχη εταιρία τότε  οι ασφαλισμένοι αποζημιώνονται από το επικουρικό κεφάλαιο με ανώτερο ποσό τα 30.000€ ανά ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Τι κόστος έχει το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;
Δεν υπάρχει κόστος, είναι μια συστηματική αποταμίευση. Εσείς αποφασίζετε ποιο ποσό θα αποταμιεύετε και έχετε την δυνατότητα να προσαρμόζετε την αποταμίευσή σας σύμφωνα με τις οικονομικές σας δυνατότητες. Δηλαδή αύξησης ή μείωσης των τακτικών καταβολών κάθε χρόνο.  Επίσης μπορείτε να κάνετε και έκτακτες καταβολές όταν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για Επιπλέον ενίσχυσης της σύνταξης.
Τι παίρνω στην λήξη του προγράμματος;
Εγγυημένη σύνταξη ή εγγυημένο εφάπαξ κεφάλαιο το οποίο διαμορφώνεται με χρήση εγγυημένου τεχνικού επιτοκίου 2,00%. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής : α) παίρνω όλα τα χρήματα εφάπαξ, β) παίρνω Εγγυημένη Σύνταξη καταβαλλόμενη για 15 έτη, γ) παίρνω Εγγυημένη Σύνταξη καταβαλλόμενη για 15 έτη και επιπλέον στην λήξη της περιόδου καταβολής της εγγυημένης σύνταξης επιπλέον εφάπαξ ποσό που ισοδυναμεί με 5 ετήσιες συντάξεις.
Τι αξία θα έχουν τα χρήματα μου τότε;
Για την Προστασία από τον πληθωρισμό έχετε δυνατότητα αυτόματης αναπροσαρμογής της αποταμίευσης κατά 0% ή 4% κάθε χρόνο. Επίσης να αυξήσετε η να μειώσετε το ποσόν αποταμίευσης  έτσι διατηρείτε τον έλεγχο.
Μπορώ να διακόψω το πρόγραμμα πριν την λήξη του;
Ναι υπάρχει Δυνατότητα εξαγοράς ακόμα και μετά τον 1ο χρόνο, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος. Το γνωρίζετε από την αρχή, είναι γραμμένο στο ασφαλιστήριο σας ποιο είναι το ποσόν που θα πάρετε το έτος που θα διακόψετε το πρόγραμμα και ποιο θα είναι το ποσόν που θα πάρετε στην λήξη εφάπαξ η σύνταξη.
Τι θα γίνει σε περίπτωση απώλειας ζωής πριν την συνταξιοδότηση;
Επιστροφή των καθαρών ασφαλίστρων και τυχόν συσσωρευμένων μερισμάτων στην οικογένειά σας, η σε δικαιούχο που θα έχετε ορίσει.
Τι θα γίνει σε περίπτωση απώλειας ζωής κατά την διάρκεια της συνταξιοδότησης;
Θα συνεχίσει να παίρνει την σύνταξη για εγγυημένη περίοδο 10 ετών, όποιος έχει οριστεί ως δικαιούχος.
Αν κατά την περίοδο της αποταμίευσης μου προκύψει μόνιμη ανικανότητα και δεν μπορώ να εργασθώ λόγο ατυχήματος η ασθένειας, με συνέπεια να μην μπορώ να αποταμιεύω, τι θα γίνει;
Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει προστασία Ασφαλίστρων λόγω Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας του ασφαλισμένου, που εξασφαλίζει Τη συνέχιση καταβολής των ασφαλίστρων χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του ασφαλισμένου προσώπου και τα ασφάλιστρα θα καλύπτονται από την ίδια την Εταιρεία  μέχρι την ημερομηνία έναρξης της συνταξιοδότησης του.

 
 

Σύνταξη με ιδιωτικό πρόγραμμα

 

Σύνταξη-Αποταμίευση


 

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ